Засідання МО асистентів вчителів

4 січня 2023р. відбулося засідання МО асистентів вчителів.

Голова МО асистентів вчителів Антоненко О.Г., догнесла інфрмацію про результати проведення моніторингу учнів з ООП на кінець І семестру 2022-2023 н.р.

Обговорюючи актуальну тему "Робота з батьками в процесі інклюзивного навчання",Тюпіна О.В. повідомила, що робота з батьками - одна з найважливіших ланок розвитку інклюзивної освіти. Інклюзивний освітній процес не може розглядатися без активної участі у ньому батьків та налагодження взаємодії всіх його учасників.

Під час виступу було висвітлено основні етапи співпраці педагогів із батьками; фактори, які допомагають навчальному закладу залучити батьків до активної участі в ухваленні всіх рішень; роль батьків у створенні індивідуальної програми розвитку; названо важливі форми спільної роботи та поради для ефективної співпраці з батьками.

Пантус Я.Ю. ознайомила членів МО з авторською методичною розробкою на тему "Дидактичні вправи та ігри для формування комунікативної компетентності учнів з ООП у початковій школі". Розповіла про основні види дидактичних ігор, які можна використовувати на уроках української мови та читання, а також в позаурочний час, або ж на корекційно-розвиткових заняттях, що формують та розвивають мовленнєві навички дітей з ООП. У збірку ввійшли такі цікаві ігри як "Чарівні слова", "Лото назв", "Один - багато", " Антоніми - скажи навпаки", "Знайди зайве слово", Чи все правильно?" та ін. Члени М.О. дійшли висновку, що дидактичні ігри ефективні, якщо їх використовувати систематично і послідовно аби досягнути навчальної і пізнавальної активності дітей з ООП, формувати ключові компетентності, зокрема комунікативні.

Після цікавих доповідей відбувалося обговорення актуальних тем, члени МО ділилися досвідом.

/Files/images/2022-2023nr/zasdannya_mo_asistentv_vchitelv/IMG_0291.JPG/Files/images/2022-2023nr/zasdannya_mo_asistentv_vchitelv/IMG_0292.JPG/Files/images/2022-2023nr/zasdannya_mo_asistentv_vchitelv/IMG_0293.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 24