Енциклопедії у навчанні – твої помічники

У процесі навчання та й усього життя нам доводиться зустрічатися з незнайомими поняттями, термінами, іменами, географічними назвами. У цих випадках нам на допомогу приходить довідкова література.

А що це за література і як нею користуватися дізналися ліцеїсти 3-Б класу на бібліотечному уроці в бібліотеці. Довідкова література – це різні енциклопедії, словники, довідники, бібліографічні покажчики, пам’ятки. Разом з бібліотекарем та класним керівником діти помандрували в світ енциклопедій. Слово «енциклопедія» у перекладі з грецької означає «коло знань». Енциклопедії це книги, в яких є відповіді майже на всі запитання. Вони дізнались про універсальні та галузеві енциклопедії; про правильність написання слів, їх значення і поняття; про те, що статті розташовані в алфавітному порядку; що в енциклопедіях є карти, таблиці, схеми, діаграми, малюнки; що вкінці книги є алфавітний і предметний покажчик за яким можна легко відшукати потрібну інформацію. А ще вони практично працювали над проектною темою «Яку людину називають жайворонком, а яку совою? Чому?». Діти з зацікавленістю шукали і знаходили потрібну інформацію, яка була їм і пізнавальною, і корисною.

Довідкові видання – допомагають тим, хто бажає поглибити свої знання, глибше вивчити тему, зрозуміти, прочитане. Тож поповнюйте свої знання, користуючись енциклопедіями, словниками та довідниками, черпайте нову і цікаву інформацію.

Валентина МИХАЦЬКА, бібліотекар І категорії

/Files/images/2022-2023nr/entsikloped_u_navchann__tvo_pomchniki/IMG_20230131_104513-min.jpg/Files/images/2022-2023nr/entsikloped_u_navchann__tvo_pomchniki/IMG_20230131_105059-min.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 29