Тиждень дитячого читання

Щорічно у березні в Україні проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Цьогорічне свято, на жаль, обпалене війною. Наші воїни мужньо боронять Україну. Чи є сьогодні у воєнному дитинстві місце для читання? Так є, адже бібліотеки України працюють, працює і бібліотека Ліцею № 4, в якій з 27 по 31 березня проходив Тиждень за гаслом «Завітай у світ книжковий, дивовижний і казковий».

Розпочали Тиждень для здобувачів освіти 2-х класів і знайомства «Історія книги». Діти дізналися, як з’явилась книжка на світ, як навчилися виготовляти папір, про перших друкарів книжок та інше. Для них була проведена вікторина та бібліогра «Хто Я?», яка допомогла пригадати веселі, чарівні казки і відомих персонажів.

На другий день Тижня провели для третьокласників літературну подорож, присвячену геніальному Г. Х. Андерсену — найвидатнішому казкарю світу. Діти прослухали його автобіографію, відгадували казку за її початком, героя – за цитатою з твору, відповідали на питання літературної вікторини та пограли в бібліогру «Хто Я?», в якій відгадували казки Андерсена та його героїв.

На третій день Тижня в бібліотеку завітали учні 4-х класів та побували в гостях сучасного українського дитячого письменника В. З. Нестайка. Вони ознайомилися з його книгами, що користуються попитом у дітей, передивились презентацію «Подорож в країну дитинства» та відповідали на запитання вікторини «Чи знаєте ви казки Всеволода Нестайки?».

Для п’ятикласників проведено краєзнавчий круїз «Літературні скарби Звягельщини». Бібліотекар підготувала і ознайомила їх з бібліографічним оглядом краєзнавчої літератури «Із Лесиних джерел напившись, озвались Словом для людей».

На закінчення Тижня в бібліотеку було запрошено по чотири розумники з 6-х класів на інтелектуальну гру «Книги читай – світ відкривай». Здобувачі освіти відгадували загадки, пригадували прислів’я про книгу, відповідали на запитання в конкурсі «Далі. Далі» та показали свої знання, вміння, навички і творчі здібності. На закінчення отримали в подарунок невеличкі книги, написані німецькою мовою.

До кожного заходу в бібліотеці було організовано книжкові виставки по темі та рекомендовано почитати улюблену книгу.

Любі наші читачі! Нехай вірним супутником вашого життя завжди буде книга! Читайте і ставайте успішними! Якщо читає дитина – непереможна Україна!…

Валентина Михацька, бібліотекар І категорії

/Files/images/2022-2023nr/tijden_dityachogo_chitannya/IMG_20230329_112348-min.jpg/Files/images/2022-2023nr/tijden_dityachogo_chitannya/зображення_viber_2023-03-27_12-42-53-341-min.jpg/Files/images/2022-2023nr/tijden_dityachogo_chitannya/зображення_viber_2023-03-31_11-53-11-462-min.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 29