Перший дзвоник

Із початком осені прийшов і новий навчальний рік у нашій Четвертій. Сьогоднішнє свято виявилось радісним і сумним водночас. Із духом патріотизму в очах, з любов’ю у маленьких та великих серцях. Вже стало традицією у нашій школі зустрічати першокласників із українським короваєм. Сьогодні одягнули вишиванки не лише випускники і першокласники, а й більша частина наших учнів, які, до речі, вразили своєю неймовірною кількістю. У цьому навчальному році в школі буде навчатися більше тисячі учнів! А з них 115 - першокласники, що є рекордною кількістю для нашої школи. У наймолодших в руках були прапорці України, старші дівчата одягнули віночки, а на обличчях хлопців світилася мужність.

Учні приходили сьогодні без квітів, адже школа приєдналася до Всеукраїнської акції «Замість квітів..», яка закликала витратити кошти не на святкові букети, а на допомогу нашим солдатам на сході. Під час акції вдалося зібрати 20 000 грн.

В один момент всі учні, вчителі та гості сьогоднішнього свята завмерли та згадали про героїв України під час хвилини мовчання. І кожен у цю хвилину думав однаково, і кожен розумів Україну якось по-своєму, по-особливому і вже набагато глибше і повніше, ніж зазвичай.

На святі, звісно, не обійшлося без вже таких очікуваних слів першокласників. Та дітям вдалося здивувати всіх незвичайною темою їхнього звернення. Вони говорили про сучасні інформаційні технології, тримаючи у руках планшети, ноутбуки та мобільні телефони.

Останніми нотами лінійки стало спільне виконання гімну України без супроводу музики. Після завершення лінійки учні 10-х та 11-х класів провели першокласників на їх перший…найперший урок. Урок, який сьогодні пройшов під гаслом: «Єдина країна». І, сподіваємося, слова ці відізвуться у думках кожного з нас.

Вітаємо всіх із початком навчального року. Учням бажаємо витримки та чистого сумління. Вчителям – терпіння і мудрості. Батькам – щирих посмішок та безмежного щастя. Усім іншим – спокою та миру.

Слава Україні!

Щиро, випускниця школи №4, Січкарук Катерина

Кiлькiсть переглядiв: 437