Серед нас є з кого брати приклад!

27 листопада 2014 року у спеціалізованій школі №4 в рамках місячника військово-патріотичного виховання і оборонно-масової роботи пройшли уроки мужності «Хоробрі серця». Почесними та дуже бажаними гостями були наші земляки – учасники антитерористичної операції у східних областях України. Захід для учнів 7-8 класів, який відбувався в актовій залі школи вела класний керівник 8-А класу Надія Петрівна Ковальчук. Вона ознайомила дітей з історичними сторінками Української держави та запросила до слова гостей – прапорщика Фаренюка В.М.- і молодшого сержанта Перехрестенко П.О., які з гідністю пройшли через горнило військових дій та пов’язаних з цим випробувань. Воїни поділилися своїми враженнями про події на Сході, дали відповіді на численні запитання школярів і, навіть, заспівали улюблених фронтових пісень, які не раз допомагали вистояти і подолати труднощі. Учні подарували захисникам квіти, солодощі для їхніх фронтових побратимів напередодні новорічно-різдвяних свят. Діти також передали чимало листів, власноруч виготовлених малюнків із побажаннями скорішого миру, міцного здоров’я та щасливого повернення у рідні домівки.

Десятикласники нашої школи мали нагоду зустрітися та поспілкуватися із підполковником 30-ої механізованої бригади Валентином Фещуком, який приїхав у короткотривалу відпустку. Відбулася справжня «доросла» розмова про ситуацію в зоні АТО, досягнення, проблеми, про величезні зусилля і бажання українських військ здобути перемогу та відстояти незалежність нашої Вітчизни.

Цього дня уроки мужності пройшли у більшості класів, зокрема, у 9-Б з дітьми зустрічалася випускниця нашої школи Олена Гончарук, яка вже протягом 7-ми місяців надає невідкладну медичну допомогу пораненим на полях боїв, адже вона медична сестра військового шпиталю.

Восьмикласники запросили учасників одного із місцевих волонтерських загонів, які активно збирають на території міста і району та відправляють речі, продукти, інші необхідні предмети воякам 30-ої механізованої бригади та 10- територіального батальйону, які захищають східні рубежі України. Нещодавні студенти - сьогодні за покликом серця долучилися до збору найпотрібнішого задля підтримки української армії. Хлопці розповідали і про історію козацтва, боротьбу на київському майдані під час Революції гідності у 2013 році, закликали учнівську молодь мати активну громадянську позицію, любити свою батьківщину та боронити від ворогів у разі необхідності.

Всі школярі під час уроків мужності із цікавістю слухали виступи наших земляків – пересічних громадян, які в ході вітчизняної війни 2014 року стали на захист Вітчизни, її незалежності, гідного життя жителів нашої країни. Кожен з них усвідомлював – серед нас живуть люди, які можуть бути достойним прикладом мужності, хоробрості, витримки, служіння своїй батьківщині.

/Files/images/novini/ato/DSCN5595.jpg /Files/images/novini/ato/DSCN5603.jpg /Files/images/novini/ato/DSCN5604.jpg /Files/images/novini/ato/DSCN5605.jpg /Files/images/novini/ato/DSCN5606.jpg
/Files/images/novini/ato/DSCN5596.jpg /Files/images/novini/ato/DSCN5607.jpg /Files/images/novini/ato/DSCN5611.jpg /Files/images/novini/ato/DSCN5612.jpg /Files/images/novini/ato/DSCN5613.jpg
Прес-центр школи.
Кiлькiсть переглядiв: 512