Знання учнями прав та обов’язків сприятиме будівництву правової держави в Україні

Педагогічним колективом нашої школи велика увага приділяється вивченню прав, свобод і обов’язків дитини, учня, громадянина, правовому вихованню школярів. Вчителі дбають про те, щоби їх вихованці стали законослухняними громадянами України, обізнаними у правовому відношенні, знали, як себе захистити в разі потреби. Одним із результатів цієї роботи стали щорічні перемоги на предметних олімпіадах з правознавства наших старшокласників.

Протягом тижня, що минає, у школі проходив Всеукраїнський тиждень права. Інформаційні стенди в коридорі школи були оформлені дитячими малюнками про Конвенцію Організації Об’єднаних Націй про права дитини та практичними порадами як запобігти насильству в школі та сім’ї. Першокласники разом із практичним психологом школи Колесник А.А. уявляли себе учасниками «Балу ввічливості». Для учнів 6 - 9 класів у актовому залі проводився відео лекторій «На паралельних дорогах прав та обов’язків», під час якого з дітьми поспілкувалася та запропонувала свою допомогу шкільний дитячий Омбудсмен Діана Бороздіна. Вона нагадала про готовність надати консультацію або захистити в разі порушення прав дитини.

10 грудня – у Міжнародний день захисту прав людини – під час першого уроку кожен вчитель розповідав про права людини і дитини. В рамках правового всеобучу відбувся відео лекторій для п’ятикласників, учнів молодших класів «Мої права і обов’язки». Темою зустрічі десятикласників із соціальним педагогом школи Чачиною С.В. також були права людини і громадянина та види юридичної відповідальності в разі скоєння різних видів злочинів. Учні одинадцятих класів переглянули та обговорили проблему торгівлі людьми та шляхи убезпечення від потрапляння у таку ситуацію. У шкільній бібліотеці протягом тижня працювала тематична виставка літератури «Людина і закон».

/Files/images/novini/_tijden_prava_2014/IMG_3507.JPG

/Files/images/novini/_tijden_prava_2014/IMG_3509.JPG

/Files/images/novini/_tijden_prava_2014/DSCN5675.jpg

Прес-центр школи
Кiлькiсть переглядiв: 492