Всеукраїнський день бібліотек

Шкільна бібліотека – це фундамент освіти, можемо навіть сказати, що за своєю суттю вона є берегинею знань.

Напередодні свята в нашій школі 27-28 вересня 2017 року було проведено День відкритих дверей.

Перед входом у бібліотеку було оформлено стенд «Дружба з книгою – це свято». Де було зібрано багато цікавої інформації про бібліотеки загалом та нашої шкільної .

Для учнів 1-х класів було проведено екскурсію «Дім, в якому живуть книги». Під час якої першокласників познайомили з бібліотекою та її працівниками. Розповіли про призначення бібліотеки та її роботу,ознайомили з її відділами.

Перевірили знання дітей провівши гру«Казкова галявина».

Екскурсію завершив мультфільм-казка «Солом’яний бичок».

Під час відвідування бібліотеки учні познайомились з виставками книг.

Хочеться подякувати всім, хто прийшов до нас на свято, хто подарував книги, а ще подяка бібліотечному активу, що допомагав у підготовці і проведенні свята.

Нові бібліотекарі (день самоврядування) також долучилися до бібліотечної справи.

В рамках свята відбулася акція серед учнів початкових класів «Подаруй бібліотеці книгу». Всім хто приходив до бібліотеки з подарунком вручали значок «Я люблю бібліотеку».Завдяки акції фонд бібліотеки було поновлено понад 100 книгами для читання учнями молодшого шкільного віку.

З учнями 3-х та 4-х класів провели бібліотечні уроки «Бібліотека – книжковий дім», «Цей дивний світ бібліотека». Під час уроку продовжили знайомство учнів з бібліотекою, книгосховищем, її відділами. Розглянули книжкові виставки та пригадали правила поводження в бібліотеці.

Дітям дуже сподобалась гра в «Хто я?», відгадуючи казкових героїв. Цікавим завершенням уроку був перегляд мультфільму «Котигорошко».

Зацікавивши малечу казкою - діти мають полюбити читати, тому,що все починається в житті з малого:казка, дитина, книга, бібліотека!»

/Files/images/2017_novini/den_bblotek/image003.jpg/Files/images/2017_novini/den_bblotek/image005.jpg/Files/images/2017_novini/den_bblotek/image007.jpg

/Files/images/2017_novini/den_bblotek/image009.jpg/Files/images/2017_novini/den_bblotek/image011.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 851