Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

В жовтні у ліцеї №4 пройшов місячник шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини», який у цьому році присвячено видатному українському педагогу – гуманісту, вченому зі світовим ім’ям В. О. Сухомлинському з нагоди 100 – річчя від дня його народження. Протягом місяця було проведено такі тематичні тижні:

І тиждень – «Криниця людської мудрості В. О. Сухомлинського». Пройшли зустрічі у бібліотечній вітальні з 6,7,8,9 та 10 – Б класами, на яких учні познайомились з життєвим шляхом великого педагога та його настановами: «Ставлення до батьків, рідних, близьких».

ІІ тиждень – літературна подорож: «Стежками Добра». Проведено бібліотечні уроки «Історії Добра В. О. Сухомлинського», «Я прочитаю тобі казку» для 3,4 класів. Діти слухали казки та оповідання про добро, колективно складали кінцівку незакінченим казкам. Школярі познайомилися з історіями із «Книги Добра» та відтворили їх у малюнках.

ІІІ тиждень – «Великий Добротворець і Книга Добра». Традиційно пройшла «Посвята в читачі» другокласників. Бібліотечний актив (учні 6 – А кл.) влаштували казкове свято, аби малята подружилися з книгою.

Найменшим школярам проведено екскурсію до бібліотеки «Дім, в якому живуть книги».

На завершення бібліотечний актив (учні 9 – А кл.) провели флешмоб «Від Великого Добротворця до Книги Добра». Усі учні ліцею, які відвідали бібліотеку дізналися про «10 НЕ МОЖНА» В. О. Сухомлинського.

Юним читачам казкові герої подарували значки - емблема книги добра, а першокласники створили емблему «Книги Добра», в якій залишили свій слід про добрі справи, у старшокласників, сподіваюсь, залишилась у серцях іскорка доброти, яку вони пронесуть через усе життя, щоб передати наступним поколінням. Тоді Добро, як у казці, і в нашому житті обов’язково переможе зло!

Твори Добро

Добрі справи

Флешмоб "Від Великого Добротворця до Книги Добра" 9А клас

Кiлькiсть переглядiв: 589