КНИГОМАНІЯ- 2019

1 лютого 2019 року стартував ХV Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія» для учнів 7 класів.

Співорганізаторами конкурсу були ГО «Форум видавців», ДП «Український інститут книги». Генеральний партнер: ПАТ «Кредобанк».

«Основна ідея «Книгоманії» -популяризація читання серед учнів. Цей конкурс дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим талантам і здібностям, а тільки завдяки читанню. Учасники і переможці конкурсу мають можливість переконатися в тому, що вони не самотні у своїх літературних уподобаннях та мають можливість подискутувати про улюблені книжки. І найголовніше – ми хочемо, щоб кожна прочитана книжка стала для дитини захопливою подорожжю у цікавий та новий світ», - повідомляють організатори Конкурсу.

Упродовж 3-х місяців учасники читали книжки, розповідали про них, змагаючись з іншими книгоманами і, врешті здобудуть титул «Суперчитач України». Винагородою за перемогу стане поїздка до Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія -2019», який відбудеться 17 – 19 травня.

Конкурс проводиться у три етапи. На Суперчитачів чекає урочиста Церемонія нагородження, зустріч з улюбленими авторами та ровесниками – книгоманами, знайомство з історією та культурою Львова - Міста літератури ЮНЕСКО, цікаві пригоди на Дитячому форумі та Фестивалідитячого читання. Також для переможців другого етапу Генеральний партнер Конкурсу ПАТ «Кредобанк» підготував спеціальний конкурс «Читаємо з Kredobank», переможець якого отримає приз – подорож до Варшави!

Суперчитачка нашого ліцею, Ігнатюк Ольга, учениця 7-А класу, старанно готувалася до конкурсу читаючи книжки презентувала їх та розпочала челенж «Час читати» з Румунії,який передала учням нашого ліцею та місту. Оля ініціювала та проводила багато заходів з метою популяризації читання під час тижня дитячої книги. Ділилася враженнями від прочитаних книг у відкритому доступі, в соцмережах, на YouTube, на профільному сайті Facebook «Таємне товариство Книгоманів». За умовами конкурсу потрібно було вести записи в Читацькому щоденнику про прочитані книжки, які не входять до шкільної програми з літератури. До І етапу - чотири книги, до ІІ етапу – вісім прочитаних книг, до ІІІ – десять.

Формат змагання ІІ етапу – виступи дітей із розповідями(електронна презентація) про прочитану та описану в Читацькому щоденнику книгу. Розповідь могла бути як заохочувальною, так і критичного змісту, аргументована цитатами з книжки. Тривалість виступу – 3 хвилини.

Оля гідно представила свій Читацький щоденник,презентуючи прочитані книги. Першою книгою була Книга Добра, за що наша учениця отримала«Приз глядацьких симпатій». За конкурс «Книгоманія -2019» суперчитачка нашого ліцею отримала сертифікат учасника та подарунки.

Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія» проводиться з 2005 року. Всього у Конкурсі за роки проведення взяло участь понад 1 мільйон школярів з усіх областей України. Конкурс відбувся у 376 районах, 141 місті, понад 8600 школах та у 880 дитячих та сільських бібліотеках. Загалом на Фестивалі «Книгоманія» у Львові побував 791 переможець з усіх областей. Наш ліцей традиційно взяв участь у конкурсі, у минулому році учень 7 – А класу, Опанасюк Вадим, став призером , посівши ІІ місце в ІІІ етапі на обласному рівні. Загалом за історію цього конкурсу читачі нашого міста на обласному етапі двічі здобули ІІ місце і один раз ІІІ місце.В цьому році до конкурсу долучилися школи №2, №7, №10, №8. Переможцем міського етапу стала читачка школи №2, яка на обласному етапі отримала сертифікат учасника та «Приз глядацьких симпатій».

/Files/images/2019_novini/knigomanya-_2019_/IMG_1331.JPG/Files/images/2019_novini/knigomanya-_2019_/IMG_1332.JPG/Files/images/2019_novini/knigomanya-_2019_/IMG_1334.JPG

/Files/images/2019_novini/knigomanya-_2019_/IMG_1335.JPG/Files/images/2019_novini/knigomanya-_2019_/IMG_1336.JPG/Files/images/2019_novini/knigomanya-_2019_/IMG_1337.JPG

/Files/images/1213.png
Ігнатюк Оля

Кiлькiсть переглядiв: 347