Повернутися до звичайного режиму

Міжнародне співробітництво

Міжнародне співробітництво є невід’ємною складовою діяльності закладів освіти. Його головні напрями: використання міжнародного досвіду педагогів; організація та реалізація спільних міжнародних науково-дослідних проектів; гуманітарно-культурне співробітництво. Одним із пріоритетних завдань є підготовка та реалізація міжнародних проектів у сферах освітнього та культурного обмінів. На сьогоднішній день у фокусі міжнародних зв'язків - довгострокові програми і проекти, покликані забезпечити підвищення ефективності навчальної діяльності та якості навчання до рівня світових стандартів.

Так, у рамках міжнародної співпраці в Ліцеї №4 реалізовано навчально-соціальний проект учнівського обміну з гімназією інтернатного типу м. Візентайд (Баварія). Ось уже п’ять років поспіль учні ліцею достойно представляють Україну, місто та організацію на міжнародному рівні, де вони мають унікальну можливість поспілкуватися з ровесниками з різних країн світу, познайомитися з іншими культурами, традиціями і, що є дуже важливим – донести свою культуру до представників інших європейських країн, які є постійними учасниками цього обміну.

Протягом десяти днів німецька учнівська делегація перебувала в нашому місті. Завдяки програмі обміну учні мали можливість познайомитись з країною та людьми. Радо та гостинно зустрів гостей Ліцей №4 на чолі з директором Сільвертюк В.А. Цікаві та оригінальні майстер-класи з виготовлення великодніх витинанок та традиційних українських оберегів – мандал – провели вчителі Василенко Т.В. та Колесник А.А., а учні 8-11 класів влаштували для гостей виставку українських традиційних страв. Після вправних старань у виготовленні вареників, учні та вчителі з Німеччини змогли поласувати українськими смаколиками. У рамках проекту « Традиції: міст між минулим у майбутнє» учасники обміну здійснили екскурсію по місту, відвідали музей Лесі Українки, а також долучились до акції, що проводиться в музеї родини Косачів до 170-річчя від дня народження Олени Пчілки (вишивали рушник на старовинному полотні за узорами самої Олени Пчілки). Таким же цікавим було й знайомство з різними куточками України. Змістовною та насиченою історичними екскурсами була поїздка до м. Луцька в супроводі міського краєзнавця, учителя німецької мови Вітренка В.В. А почуття та емоції після дводенної екскурсії до Львова просто переповнювали всіх гостей. Адже недарма Львів із гордістю носить звання культурної столиці України. Шарм архітектури, неповторність вуличок та аромат кави закохали в себе з перших хвилин.

Незабутнім зробили перебування на Україні для гостей наші батьки, які влаштували Великоднє свято для дітей на лоні прекрасної природи чарівного поліського краю. Теплі весняні промені, дружні обійми, веселі змагання, смачна українська кухня та українська гостинність поєднали різні культури воєдино.

Всі учасники обміну виступають послами у дружній країні і презентують власну країну. Учні проживають у сім’ях, де мають змогу вчитися один від одного і взаєморозвиватися. Великою перевагою для українських школярів є покращення і вдосконалення знань з німецької мови .Тому постійно зростає число учнів , зацікавлених у програмі обміну між двома навчальними закладами України та Німеччини.

Керівник проекту Тетеря А.М.


Галерея "Міжнародне співробітництво"

Кiлькiсть переглядiв: 520