Волонтер - це той, хто завжди прийде на допомогу

Милосердя, доброта... Ще з давніх часів благодійність була традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалось допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого.

До Міжнародного дня волонтера в бібліотеці Ліцею №4 організовано книжкову виставку «Волонтери - люди доброї волі», проведено виховний захід «Волонтер – це той, хто прийде на допомогу». Третьокласники дізналися дещо з історії людей-волонтерів: про Наталію Оржевську, яка очолювала Червоний Хрест на Житомирщині, про матір Терезу – одну з найвідоміших і найулюбленіших особистостей минулого століття, про князя Костянтина Острозького, який за власні кошти відкрив перші школи в Україні; про гетьманів Петра Сагайдачного і Івана Мазепу, які на благодійні кошти звели великий корпус Києво-Могилянської академії; про видатного українського історика Михайла Грушевського, який на власні кошти заснував у Києві школу, в якій діти мали змогу навчатися рідною українською мовою. І це далеко не повний список відомих українців, які були не тільки відомими політиками, культурними діячами, а й меценатами і благодійниками.

Говорили за сьогоднішній день, що поруч із нами є люди, які іноді здаються справжніми атлантами, на чиїх плечах тримається наш світ. Про тих, хто робить надзвичайне для бійців, поранених, сиріт, біженців, з ранку до вечора шукаючи можливості для допомоги: збирає гроші на ліки, надає притулок тим, хто залишив рідні домівки, годує, напуває, зігріває… Це волонтери. Мирні воїни світла.

Волонтерська діяльність має неоціненне значення, тільки добро збереже чарівний світ нашої рідної землі. Коли кожен із нас буде добрим і милосердним, справедливим, щирим, буде жити за правилами людяності і добра, наше спільне життя і майбутнє буде щасливим і прекрасним.

Валентина МИХАЦЬКА, бібліотекар І категорії

/Files/images/2022-2023nr/volonter_-_tse_toy_hto_zavjdi_priyde_na_dopomogu/IMG_20221205_112223.jpg/Files/images/2022-2023nr/volonter_-_tse_toy_hto_zavjdi_priyde_na_dopomogu/IMG_20221205_112437.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 56