Ті спогади – то вічний серцю біль

15 лютого – день пам'яті про сумнозвісні події війни в Афганістані, вшанування усіх воїнів-інтернаціоналістів, кому довелося виконувати військовий обов’язок на території інших країн. З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам'яті приклади мужності і вірності синів своєї Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок.

Доброю традицією в Ліцеї № 4 стало проведення виховних заходів для підростаючого покоління, адже знати історію, мужність та героїзм молодих воїнів має велике значення і сьогодні. Під час заходу бібліотекар розповіла здобувачам освіти 8-А, 9-Б кл. про ті страшні події афганської війни, які стали болючим спогадом усіх воїнів-ветеранів, а ще більшим болем для матерів, дружин, які не дочекалися найдорожчих людей – синів України. Та зазначила, що молоді хлопці йшли туди не за орденами та медалями, а свято вірячи, що виконують інтернаціональний обов’язок, що несуть визволення приниженим та поневоленим, що йдуть не вбивати, а захищати нове життя.

Сучасна Україна не має права забувати своїх «ветеранів Афгану». Багато з них не обирали свою долю, а йшли за наказом. Їм довелося воювати в надзвичайно тяжких умовах, де все одно знаходилося місце для військового подвигу. Чимало тих, хто пройшов Афганську війну, згодом зробили неоціненний внесок у розбудову національних Збройних Сил України, брали участь у миротворчих операціях нашої держави в «гарячих точках» планети та досі героїчно захищають Україну.

Нехай завжди над Україною та всім світом буде мирне і сонячне небо!

Валентина МИХАЦЬКА, бібліотекар І категорії

/Files/images/2022-2023nr/t_spogadi__to_vchniy_sertsyu_bl/IMG_20230208_142304.jpg/Files/images/2022-2023nr/t_spogadi__to_vchniy_sertsyu_bl/IMG_20230215_142218.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 67