Українська мова – душа народу

Щасливі ми, що народилися на такій чудовій, багатій, мальовничій землі – в нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди, діди, живуть наші батьки – тут коріння роду українського. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємося аж до сліз, почувши рідне слово. Світ захоплюється українською мовою, яка належить до першої трійки наймилозвучніших мов земної кулі. Мова – це душа мільйонів українців, загартована історією.

30 жовтня в бібліотеці для ліцеїстів 6-А кл. був проведений виховний захід, приурочений Дню української писемності та мови, який в цьому році відзначали 27 жовтня. Бібліотекар наголосила на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови, а також розповіла про преподобного Нестора Літописця, про творців слов’янської абетки Кирила і Мефодія, познайомила з книгою «Повість минулих літ», «Енеїда» Івана Котляревського.

Вкотре всі переконались, що наша мова найпрекрасніша й наймилозвучніша в світі, говорити українською - це престижно і модно! Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.

Валентина МИХАЦЬКА, бібліотекар І категорії

Кiлькiсть переглядiв: 72