Хто попереджений – той захищений

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.

В бібліотеці Ліцею № 4 функціонує виставка «16 днів проти насильства», де на окремій поличці зібрано і можна почитати матеріал про ВІЛ/СНІД. Для ліцеїстів 7-В класу бібліотекар провела інформаційно-пізнавальну годину «ВІЛ/СНІД: ще раз і відверто». Здобувачі освіти мали можливість дізнатися про факти поширення ВІЛ-інфекції та шляхи передачі, про наслідки жахливої хвороби – СНІД.

Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти, та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ-інфекцією, вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших.

Тож, проведення подібних заходів допоможе дітям захистити самих себе, адже найкращий захист – це поінформованість. Бережіть себе і будьте здорові!

Валентина Михацька, бібліотекар І категорії

Кiлькiсть переглядiв: 79