Національний тиждень читання

В Україні стартував третій за рахунком Національний тиждень читання. Він об’єднує між собою читачів, видавців, письменників, книгарів зі всієї країни. Тренд 2023 року на Тижні – "Бути своїми".Ініціював проведення Національного тижня читання Український інститут книги, який пропонує, щоб читання стало повсякденною звичкою кожного українця, а Акція - підтримувати українську книжку, відвідати бібліотеку чи книгарню, обговорити прочитане.

До Тижня читання доєдналась і бібліотека Ліцею №4, бібліотекар провела голосні читання з ліцеїстами 2-А класу, діти читали книжечки про Святого Миколая, про сніжинку, це визвало у них зацікавленість, кожен хотів почитати, а деякі виходили і читали двічі. Бібліотекар назвала кращих читачів бібліотеки, проаналізувала діткам їх формуляри. Ліцеїсти 3-Б класу, які теж багато читають, підготували і подарували бібліотеці різнокольорові «читайлики».

У вік комп’ютерних технологій замало уваги приділяється книжці. Дітям хочеться все знати і такі заходи привчають діток пізнавати світ через спілкування з книгою, а також вчать культури читання.

Валентина Михацька, бібліотекар І категорії

Кiлькiсть переглядiв: 55