У спеціалізованій школі №4 триває Місячник охорони дитинства

З 25 листопада 2015 року у нашій школі розпочалися тематичні заходи Місячника охорони дитинства. Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в закладі також, проходить Міжнародна акція “16 днів проти насильства”, в рамках якої проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї.


Майже кожен день із 25 листопада до 10 грудня привертає нашу увагу до тих негативних наслідків, які несуть різноманітні форми насильства, адже вони порушують права людини.

Метою проведення акції “16 днів проти насильства” є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок.

З метою попередження насильства та формування навичок подолання агресії у нашій школі проходять години спілкування із працівниками соціально-психологічної служби. Відбулося діагностичне опитування серед школярів з метою виявлення комфортних зон в школі та її території та виявлення зон, де учні школи можуть зазнати насильства.
Завжди бажаними гостями навчального закладу є фахівці відповідних міських служб. Так, 1 грудня - у Міжнародний день боротьби зі СНІДом у нашій школі відбулася інформаційно-просвітницька акція «СНІД стосується кожного».А студенти місцевого медичного коледжу цього дня поінформували старшокласників про причини та страшні наслідки для людини від цієї «чуми «ХХ століття», наголосивши на тому, що попередити це захворювання під силу кожному з нас.

2 грудня до школи завітала начальник міської служби у справах дітей Людмила Місюра. Вона разом із директором школи Валентиною Сільвертюк, її заступником з виховної роботи Ольгою Кубашевич, соціальним педагогом школи Світланою Чачиною зустрічалися із дітьми, позбавленими батьківського піклування та їх опікунами. Розмова відбулася корисна і конструктивна. Наразі 9 дітей цієї особливої категорії навчається у 1-11 класах четвертої школи. Педагогічний колектив робить все можливе, щоби вони були охоплені турботою, не відчували себе вразливими, щоби дотримувалися їхні права, а діти у свою чергу виконували покладені на них обов’язки. Всі вони у відповідності до чинного законодавства забезпечені безкоштовним харчуванням у шкільній їдальні. Практично всі опікуни належним чином піклуються про своїх підопічних, дбають про стан їх здоров’я, забезпечують усім необхідним для навчання і повсякденного життя, цікавляться навчанням дітей. Нажаль, не всі учні сумлінно ставляться до навчання, виконують правила поведінки. Детальну характеристику дітей, їх відношення до навчання, становища у класному колективі давали класні керівники присутніх на зустрічі дітей. Начальник ССД Місюра Людмила Аполінаріївна, директор школи нагадали про права та обов’язки опікунам та підопічним відповідно до чинного законодавства. Дорослі і діти отримали корисні поради від педагогів щодо виховання та подальшого навчання, проведення вільного часу, оздоровлення дітей. Разом із тим з деякими учнями було проведено індивідуальні співбесіди щодо покращення навчання, необхідності змінити своє ставлення до рідних та однолітків.
Наступного дня 3 грудня для учнів 8-11 класів проведено профілактичну бесіду «Попередження проявів жорстокості в шкільному середовищі». Цікавою інформацією, що пригодиться у повсякденному житті, з дітьми поділилися головний спеціаліст служби у справах дітей Олександра та завідувач сектору кримінальної поліції у справах дітей Руслан Швайківський. Вони застерігали дітей від таких нових видів правопорушень, що здійснюються у соціальних мережах як кібер-булінг та кібер-шахрайство. Фахівці нагадали школярам також про види юридичної відповідальності за найпоширеніші види правопорушень

Заходи місячника охорони дитинства, в ході якого тривають Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» та Всеукраїнський тиждень права продовжуються.

/Files/images/2015_novini/msohor_dit/DSCN7792.jpg/Files/images/2015_novini/msohor_dit/IMG_3899.jpg

/Files/images/2015_novini/msohor_dit/IMG_3902.jpg/Files/images/2015_novini/msohor_dit/IMG_3903.jpg

Соціальний педагог С.Чачина

Кiлькiсть переглядiв: 1384