Зустріч з письменницею - землячкою Ларисою Володимирівною Гембарською (Лук’янець)

Під час проведення тижня дитячого читання, що проходив в бібліотеці ліцею № 4 з 18 по 22 березня для учнів 2-Г класу проведено зустріч з письменницею рідного краю Ларисою Володимирівною Гембарською, метою якого було прищепити інтерес до творчості письменниці-землячки, сприяти виробленню в учнів навичок виразного читання, уміння аналізувати поетичні твори, виховувати любов до рідного краю, повагу до творчості земляків.

Лариса Володимирівна коротко розповіла, що навчалася і закінчила середню школу № 4 з золотою медаллю. Улюбленими її предметами були українська мова та читання. Читала дуже багато — практично всі книги,які потрапляли до рук, адже на той час хороша книга відомого автора була в дефіциті. Читала вдень і вночі і саме через книгу відкривала для себе новий і захоплюючий світ — світ літератури. Вона щиро вдячна вчителям, бібліотекарям за те, що вказали їй дорогу у великий світ літератури, навчили її розуміти та аналізувати, за те, що підтримали її прагнення і сподівання.

В 1989 році вступила до Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка, на факультет журналістики. На той час це був один з найпрестижніших факультетів, куди вступала творчо обдарована молодь з усіх регіонів України. Конкурс був великий: серед ста студентів лише двоє вступали на факультет і її пощастило бути в цьому числі. Вчитися було надзвичайно цікаво і 5 років промайнули, як на одному подиху. Після закінчення повернулася в рідне місто і стала працювати на журналістській ниві. Сьогодні працює в трьох місцевих газетах.

За ці роки видала власну збірку поезій «Мереживо ілюзій». Започаткувала в місті літературний альманах Звягельщини «Зерниця» — колективну збірку творів, яка дає реальну можливість безкоштовно друкуватися тим творчо обдарованим новоград-волинцям, які не мають можливості випустити в світ власне окреме видання. Заснувала видавництво «Новоград», яке спеціалізується на виданні творчості наших земляків та краєзнавчої літератури.

Вона депутат міської ради двох скликань. Мати чотирьох дітей, старші які закінчили наш ліцей, а менша ще навчається.

Лариса Володимирівна прочитала для діток вірші «Конвалія», «Матері», «Колискова». Діти з задоволенням слухали та задавали їй запитання. Бібліотекарі, вчителі та діти 2-Г дякують Ларисі Володимирівні за зустріч та зичимо її творчого натхнення, здійснення всіх задумів і мрій.

Валентина Михацька, бібліотекар І категорії

/Files/images/2019_novini/zustrch_z_pismennitseyu_-_zemlyachkoyu_larisoyu_volodimirvnoyu_gembarskoyu_lukyanets_/IMG_20190320_093744.jpg/Files/images/2019_novini/zustrch_z_pismennitseyu_-_zemlyachkoyu_larisoyu_volodimirvnoyu_gembarskoyu_lukyanets_/IMG_20190320_094601.jpg

/Files/images/2019_novini/zustrch_z_pismennitseyu_-_zemlyachkoyu_larisoyu_volodimirvnoyu_gembarskoyu_lukyanets_/IMG_20190320_093824.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 482