«Книги – найкращі друзі»

«Книги – найкращі друзі» за такою темою пройшов Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги у нашому ліцеї. Протягом тижня школярі відвідували бібліотеку. Кожен день тижня був тематичним. Активно долучилася до бібліотечної справи суперчитачка нашого ліцею, Ігнатюк Оля, учениця 7-А класу, закликаючи усіх до читання. Розпочав тиждень «День Казки», в якому усі згадали свої улюблені казки з дитинства. У «Бібліотечний день» пригадали історію виникнення свята та представили віртуальну книжкову виставку «Книга – шлях до успіху. Час читати!», де зібрано книги, рекомендовані до прочитання під час фестивалю Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія- 2019». Учнів 6 – 9 класів познайомили з підлітковою літературою сучасних українських письменників.

У «День Книги» бібліотекар Орищук І.В. та суперчитачка ліцею, Ігнатюк Ольга, презентували учням 2-х класів сучасну, віршовану казку української дитячої письменниці Тетяни Пакалюк «Підслухана розмова» …

«Запам’ятай цю казку дуба. Ціну природу й бережи!»

/Files/images/2019_novini/1.jpg/Files/images/2019_novini/2.jpg/Files/images/2019_novini/3.jpg

Учням 3-х класів було представлено книгу Віталія Губарєва "Королівство кривих дзеркал", в якій дівчинка Оля ніколи не слухала бабусю, вередувала, лінувалася, а поглянувши в дзеркало, несподівано вирушила в подорож по чарівній задзеркальній країні разом зі своїм відображенням, дівчинкою Яло. Вони обидві потрапляють у Королівство кривих дзеркал, а що там з ними станеться дітлахи дізнаються прочитавши книгу.

"Чарлі і шоколадна фабрика" - цю книгу було презентовано учням 4,5-х класів. Це найпопулярніша книга Роальда Дала, одного з літературних батьків Джоан Ролінг (авторки "Гаррі Поттера"). Жив собі бідний хлопчик Чарлі, якому раз на рік, на його день народження, дарували єдиний подарунок - маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Це зворушлива повість, одна з захоплюючих книжок, яку необхідно прочитати кожній дитині.

«День Ерудита» запам’ятався учням 3-х класів інтелектуальною грою «У книжкового царстві – в мудрій державі!» . Гра складалася з 5 турів:

1. Я – громадянин

2. Всезнайки

3. Конкурс капітанів

4. Казкова галявина

5. Чарівна скринька

Девіз гри: «Граючись – навчаємося!».

Команди гідно змагалися, виборовши такі місця:

ІV-3- В клас

ІІІ- 3-Г клас

ІІ- 3-А

Переможцями стала команда 3 – Б класу. Молодці!!!

Кожен бібліотечний урок завершував сеанс «Казкотерапії» грою «Хто я?», в якій школярі отримали масу позитивних емоцій, гарний настрій та казкові враження.

Завершила тиждень читання зустріч з сучасною українською письменницею, яка працює в нашому ліцеї – Тюпіною Оленою Володимирівною ( творчий псевдонім Елен Тен). Було представили її книгу «Сила пристрасті», твори. Елен Тен розповіла про себе та побажала учням: «Писати прозу я почала ще у шкільні роки. Працюю в різних літературних жанрах. Друкуюся під псевдонімами Елен Тен та Олена Волинська. Мої оповідання увійшли до журналів «Всесвіт», «Дніпро», «White Phoenix», «ТекстOver», «Нова проза». Я лауреат та фіналіст багатьох літературних конкурсів. Співавтор збірок «Паралельні світи» (2013р.), «На кордоні любові» (2016р.), «Рідний край у словах і барвах» (2016р.), «Лаконічно» (2016р.) «Їде маршрутка» (2017р.), «Проза кольорів» (2017р.), «Дотик зачаєного жаху» (2017 р.), «Нова проза» (2017-2018 рр.), «Брама. Багряні ночі» (2018 р.) Автор містичного роману «Сила пристрасті» (2018р., видавництво «КСД») . Для того, аби стати письменником потрібно дві речі: багато писати і багато читати. Тому я бажаю учням нашого ліцею бути активними читачами та вірити у власні сили.»

Книги відкривають нам свої таємниці. Одна дарує свої знання, інша дає поради, третя – втішає, четверта – розвеселяє. Тому, якщо людина багато читає, вона не тільки багато знає, але й ніби проживає багато цікавих життів. З дитячих років книга допомагає нам пізнати світ, знайомлячи з казками, веселими і сумними віршами, оповіданнями про великих і сміливих людей, таємницями природи.

Книга не тільки прикрашає наше життя та робить його змістовним. Вона допомагає нам у навчанні, збагачує знання, зміцнює волю. Вона – ключ до знань. Книжка потрібна людині, як повітря, як світло. Хай не буде жодного дня, щоб ви не прочитали бодай однієї сторінки з книжки!

Вчиться у героїв книжок любити землю, її мову, мистецтво. Мандруйте рідною країною, пізнавайте себе і людей, знайомтеся з різними подіями, і не забувайте, що книжка – це велика праця багатьох людей, тому треба дружити з книгою, берегти її. Читайте! Людина, яка вміє і любить читати – щаслива! Навколо неї завжди багато розумних ,добрих івірних друзів.

Д р у з і - ц е к н и г и ! Бажаємо нових зустрічей з цікавими та пізнавальними книгами та літературними героями!


Кiлькiсть переглядiв: 353